Friday, February 22, 2013

Konsert Anuar Zain 3 Dekad



alhamdulillah...
tercapai juga hasrat dihati utk menonton konsert Anuar Zain..
thanks to baba sebab izinkan mama pegi tgk konsert dengan kawan2 mama..
thanks baba sebab izinkan mama pertama kali merasai suasana konsert *1st time in life*
thanks baba sebab tolong jagakan adam..

wat can i say...
memang kenangan terindah...permulaan yg terindah utk 2013 
suara Anuar Zain mmg takdinafikan memang mantop!!!
even patutnya konsert di bukit jalil then last minute ditukarkan ke shah alam..
kami peminat2 mmg tak kesah hehehe janji dpt dgr abg nuar nyanyi
mulanya cam pening..yelah klu dkt bukit jalil kan senang sbb ade star lrt kan?
ni klu kat shah alam??ehheh jenuh jgkla..then my friend naima bg idea kita overnight at shah alam..
hehehe ok jgk tuh..at least semua kumpul satu tmpt then pergi satu kereta..
so sabtu petang kami semua check in kat concorde shah alam..
its good deal room katanya..=)

so after maghrib kami berempat..me, naima, diva nilai, diva segamat..bergerak ke stadium melawati
sudahla hujan time maghrib tuh..jenuhla nnt nk beratur nk masuk..
tapi nasibla by the time kami smpai stadium hujan dh reda..
show katanya kul830 mula tapi kul9 jugak baru mula..
harusla sbb ramai lagi beratur kat luar nun..
security sgt ketat..no air botol, no IPAD no food...
urghhhh

Opening lagu tuk mlm tu..I'm the lucky one..
sepanjang mlm tuh mmg dibuai habisla dgn kelunakan suara anuar zain..
then kein rasa paling klimaks sekali bila anuar zain menampilkan 3dive utk menyanyi bersama beliau
k.adibah noor, dina..dan lagi sorang oppss tak kenal..ehhe
suara diaorg mmg power!! smpai berdiri bulu roma..
rasanya ramai yg bagi SO tuk mereka bertiga..


sangat powerful..!!
then lagi satu yg paling kein suka bila Nora Danish keluar bila lagu Ajari aku dinyanyikan..
ya allah dengan lawa, lemah gemalai ND mmg manis..
satu stadium menjerit bila ND keluar..
lagi kuat jeritan bila AZ mencium tgn ND ahhahah...
mmg gamat sungguh..



omg she is so pretty!!!...then lepas tuh VC terbaru sempurnakan aku pun ditayangkan..
seriusly mmg touching siut tgk VC baru AZ..
memang terasa sungguh...
so tak sabar nk tunggu video clip Sempurnakan aku keluar..=)

nway konsert habis dlm kul11 mlm ...
n sepanjang mlm tuh mmg semua peminat AZ menyanyi bersama2..menjerit2...ehehhe
n yeah pelakon Syahnie pun dtg okeh..siap dok sebaris dgn kitaorg..
tapi kesian kat dia sbb kene panjat tinggi..
sampai semput dibuatnyer hehehhe

bila habis konsert memasing tekak haus gile!!!
yelah dok menjerit bersama kat dlm tuh kan heheheh
nway really really enjoy the nite...
n the best moment bila last sekali
sebelum lagu sedetik lebih menutup tirai konsert..heheh
siap nyanyi lagu raya dgn si AZ ehhehe..he make it so close to his fans..
wpun dok nun jauh diatas tapi terasa dekat dimata gitewww ehhehe..

klu diberi bintang..
harus kein bagi 10 bintang..
suara AZ yg tidak mengecewakan...eheh ke sbb baru first time tgk konsert so teruja lebih ahahhaha
okla enjoy the pix..memandangkan tak bwk kamera n no ipad..
so gmbr ihsan daripada blog abg.budie n dari siap yer tak ingt plak
hehehe 





LOVE YOU ANUAR ZAIN
next konsert..insya allah nk bwk cikabg =)
owhh wpun dh seminggu berlalu bila dikenang senyum sorang2 i okeh..
boleh bayangkan dan masih jelas lagi...=)

No comments:

Post a Comment