Friday, December 9, 2016

Blue Vs Pink


hurmmmm.... hari ni adik baby dah berusia 26minggu dah...tapi masih belum menunjukkan tanda2 biru ke pink... masih berteka teki dgn mama,baba n abg2...

setiap kali scan setiap kali itula awak kepit rapat, awak berada diposisi yang mmg mencabar utk kakak2 cantik yg scan awak nk tgk jantina awak...hurmmm

semlm aunty ana scan kan pun awk xmo tunjuk terangan yer...hurmmm aunty ana pun xleh nk 100% sure tapi dlm 80-90% insha allah aunty ana boleh nmpk cuma itula selagi tak 100% macam2 bleh berlaku..

so next scan bulan january nnt..hopefully awak show something yang meng-confirmkan ye..senang mama baba and abang2 nk buat persiapan....apepun janji awak sihat dlm perut mama ye...tarik byk2 makanan yg mama makan..hhihihii...

dup dup dup dup...nk reach final trim dah...owh allah cepatnya...

dup dup dup jugak 28hb ni nak daftar abg adam masuk tahun 1...

allahuakbar satu rahmat satu nikmat allah beri pada mama n baba..abg adam nk masuk sekolah, adik baby coming..abgngah syamil getting cheeky ..alhamdulillah...tq allah..

ok isnin ni cuti sempena maulidur rasul kita...long weekend everyone... yey...more kenduri to come..hihi..

Friday, October 28, 2016

HALF WAY TERM...

Alhamdulillah...syukran...
Hari ni usia kandungan dah masuk minggu ke-20...
Lagi separuh perjalanan... phewwww... (^-^)

Anyway...bila dah masuk 20minggu alhamdulillah dah mula merasa pergerakan baby..
awwww...rindu betul moment baby kicking2...n alhamdulillah allah bagi peluang lagi sekali utk merasainya... kdg rasa baby pandai komunikasi dgn mama yer...bila dgr suara abg2 dia main..dia pun sama naik main dlm perut mama...

Untuk pregnancy kali ni..seusia kandungan 19minggu mama dh kene minum air gula di klinik kesihatan.. alhamdulillah dpt minum dgn jaya!!... nurse kata klu tinggi dia akan call..klu normal dia xkan call...so mama rasa normal kot sbb tak dpt panggilan tepon...
alhamdulillah...

masa minum air gula juga buat detail scan...alhamdulillah perkembangan baby mengikut minggu...cuma jantina nya doktor tak dpt nk kenalpasti kerana kedudukan adik yg sgt aktif dlm perut mama..byk ruang lagi kan... insha allah next scan on 22.11.2016 di PPUM pula..harap2 dptla adik tunjukkan ape yg perlu ditunjukkan... hihiih

ape yg mama rasa?? hurm..tak tau nk rasa baby boy ke girl...tapi besar harapan mama dpt girl kali ni sbb abg adam mmg nak sgt adik girl..abg syamil mmg tak faham lagi..hihi insha allah kalau ade rezki abg adam, dapatla adik girl...klu adik boy lagi pun mama its ok... askar2 mama ramai... =)

utk pregnant kali ni pertambahan berat badan takdela drastik sgt..checkup yg lepas turun berat lagi..so nurse suruh makan dgn lebih berhemah...hihh..hopefully time next checkup berat naik ckitla....

sekejap sungguh rasa masa berjalan..macam baru je dpt tahu pregnant...tup2 dh nk masuk 5bulan...another 4month to go...insha allah cuti sekolah nnt sambil2 readykan persiapan abg adam nk masuk darjah 1, bolehla sekali jalan prepare barang2 adik... reused, recylce or beli baru...kene tunggu adik tunjuk secret weapon then baru boleh mama n baba decide...hihihiih...

ok adik baby...stay strong ok dlm perut mama...insha allah nnt kita bertemu ok..abg2 awak xsabar nk main dgn awak...abg syamil kata nnt adik baby dh keluar pempers abg syamil utk adik baby... Abg adam pula dah standby nama2 utk adik baby dia... (^-^)...
apepun mama baba harap adik baby sihat2 dalam ni ya...we love you adik baby...

Monday, September 19, 2016

Cucu-Cucu Tokwan & Maktok

Fantastic 5 sgt...





1. Mohammad Raffique 8yo
2. Adam Zarif Amsyar 6yo
3. Nur Iqa Raihanna 5yo
4. Nur Zara Aleesya 3yo
5. Asyriq Syamil Iman 3yo

next year insha allah ade rezki..
jadi Fantastic 6 pulak
harapnya girl la pulak..
complete 3boys 3girls
Insha Allah