Wednesday, September 29, 2010

The First Year

since mengandung lagi kein mmg suka dgn jenama First Year nie,ntahla kenapa tapi brg2 dia sgtla comel..kaler blue yg lembut..cute sgt..
so mmg awal2 lagi kein beli starter pack tuk newborn baby mcm kat bwh nie..complete set...comelkan...

nie close up botol dia.. specialty botol nie la yg menyelamatkan kein
sebab? Adam mula2 dulu mmg tak mau menetek..kein tak dpt netek dia seawal dia lihat dunia nie sbb dia kene masuk dlm incubator..so nurses bg through cup susu..
so dia mmg xreti nk hisap tek..bila kuar wad, dia guna botol jer..smpai bengkak tek kein sbb susu penuh n kein xder pump nk pump masa tuh..masa tu mak kein guna botol biasa jer,mmg dia suka sebab flow dia terus jer..tapi kein tukar guna botol FY nie..dia pandai hisap..sbb botol nie baby kene hisap baru dpt susu
sama macam breast kita..dia kene hisap tuk dpt milk..so bila dia dh ok dgn botol FY nie barula dia pndai menetek..alhamdulillah botol FY selamatkan kein..sekarang Adam xder masalah nk minum guna botol n menetek..puting dia sgt lembut okeh..=)

nie 2nd benda yg kein guna FY nyer brand..suka sgt ngn bau dia..so skrg nie sebelum slps pump mmg sapu wipe tissue nie..=)..dia pun boleh tlg healkan klu nipple kita crack..=) it works for me!

n bwh nie thing yang kein nk beli for Adam.....comels sgt!!!..geram.... beli online jer..senang n mudah..

sepit kuku siap ader kanta pembesar lagi...

owh xsabarnyer nk dpt...=)nnt dh dapat kein jaja kat sini yek...


2 comments:

  1. wah..sgt informatif..mau godek2 pasai 1s2 year jgk..mmg kiut la barang dia..

    wah..adam..makin beso makin kiut.!

    ReplyDelete
  2. ehhe sila godek2 yer..mmg kiut..=)

    ReplyDelete