Wednesday, August 19, 2009

bling...blink....bling...


::190809::
Hari nie mood tuk ber-blog kembali..
nah pagi nie jer dh 3entry.. ehehhe mantap!!
Bila dh dtg mood tuh mencurah-curah idea nk tulis..
Klu dtg time MALAS tuh..hampeh..satu pun tak ter-update!!...
Okeh entry kali nie.. bout bling..blink..bling….
Skang kan org dok sibukla pakai tudung Ariani la, Munawarrah la dan ape2 lagi jenis jenama..
Tapi xderla beli Ariani bagai sebab ibunda ku mmg pakar mem-buat tudung..
tudung di bwh ini semua dijahit oleh ibuku sendiri.... ehehehe..
nk dijadikan cerita tgh je-jln kat KL ngn member pada waktu lunch hour hari jemaat..ter-JUMPA satu kedai yang membuat bling blink bling iron nie...
so ape lagi mulala pikior nk boh kat semua tudung yang ader... ehehe.. so nie la hasil nya... santekkkk!!..
dah ter-byg nk buat tuk tudung raya n tudung konvo... ader tuh yang buat sarat2 ... tapi kein tak ber-kenan..less is beauty..simple is nice.. ehheheh
nnt kein snap gmbr tudung yang lain yang kein buat yer..
oh ya Ariani siap hnt ber-ratus tudung plain tuk buat iron manik nie... pastu nah ko dia jual berdesuppppp!!....
oh ya sedikit info -
harga upah tuk tampal di tudung RM3/sehelai
upah tuk tampal di-lengan baju RM3/dua belah
kedai nyer terletak berdekatan ngn gerai kebab yang fames kat bus stand jln tar itu.. eish susah nk menerangkan plak kat mana kedudukan..nnt kein snap gmbr kedai skali..ehehe
so sape yang nk cuba bolehla... sekejap jer deme buat sebab ader lebeh kurang 8org pekerja yang dok menampal iron manik nie... =) cuba jgn xcuba...



manik pelangi katanya..
sebiji manik range harga kurang RM1 sebiji
ikut size manik yer..

yang gegayut tuh jenis tampal terus kat baju or tudung
corak dah tersedia..pilih sajor..
Ariani guna style nie jer


see...tgh tmpal kat lengan baju..


cantek kan..simple n sweet..


close-up the pattern..

taraaaa..... nie diaorg panggil corak cekak..
total dlm RM8.75 termasuk upah

ini pulak corak tabur...
harga dlm RM9 lebih termasuk upah..
mahal sedikit sebab manik dia ber-kaler..

amacam...???? menarik...????....eheheh

2 comments:

  1. dear i dun care, u must company me to do all these things, i nak p sesorang i takut lah...takut nanti mummy vouge kena ngurat...ehehehe......leh ek..

    ReplyDelete
  2. wah..blink...blink..hehehe..

    ReplyDelete