Tuesday, June 16, 2009

Sambung Cerita..

hehhee nk sambung cerita yang ala2 tergendala ....

1. Entry Mari Derma....

14.06.09 merupakan World Blood Donor Day ..tapi memandangkan 14.06 jatuh hari Ahad, jadi PPUM telah mengambil tarikh 12.06.09 sebagai sambutan World Blood Donor Day... banyak aktiviti yang dijalankan.. and Of course la main activities dia Menderma Darah..!! kaunter menderma dibuka di kwsn lapang mula jam 900pagi smpai 500ptg...

dlm kul 3ptg after break lunch dr 1215-245ptg kein n kwn pegi la nk menderma.. tup2 diaorg dh kemas2 dah.. hancur luluh hati sebab xdpt nk derma.. sib baik one of the Doc nmpk kami n terus dia suruh kami p kat blood bank.. Derma darah kat situ.. sebab ape kemas2 sebab cuaca dh makin terik n takut ramai yang nk pitam... =).. so lepas pemeriksaan kesihatan segala bagai.. bla bla bla bla and.... one of the Q's yang Doc ask kein.. Cik Syikin tak period kan?? Cik Syikin Mengandung ke? Klu mengandung kami xadvise... how many month u pregnant.. wah belum smpat aku nk jawab bertubi2 soklan Doc about the pregnancy... ahhahahha.. last2 kein kene STOP the Doc!!..woooppssss!!! Doc, i'm not yet pregnant okeh!!..=)...So its my TURN to donate my blood..

nie kali ke-2 kein menderma Darah tuk PPUM.. =) perasaan yang sukar digambarkan dgn kata... lagi2 bila tgk Darah kita... uishhhh!!!... kwn kein tak dpt derma sebab dia tgh dlm period... so Doc xadvise dia derma darah...!!... kein derma 1 pain jer betulker ejaan nyer.??... =).. n disebabkan Derma Darah on the World Blood Donor Day.. so diaorg bg kami Goodie Bag.. dlm bag tu ader 2 Gardenia Strudles betuika ejaan nie.., 1biji epal, Mug kenang2an dn mcm2 lagila...tapi sorry ar lupa nk amik gmbr itu bag..

okeh tuh cerita yang pertama.... yang ke2....

*

*

*

*

*

*

*

*

2. Fiza Selamat Melahirkan...



nilah anak kawan sekerja kein yang selalu bersama2 pagi2 buta ke PPUM... fiza dah selamat lahirkan baby boy pada 11.06.09 di Hospital Putrajaya.. baby boy nie diberi nama ....

...Efran El Zariff...

semlm malam baru berkesempatan menjenguk Zariff bersama mama nyer dirumah.. sebab hari nie Zarif nk balik Kedah dah.. =)... aunty kein beli baik punya gift tuk Zarif..!!! tapi rasanya mamanya yang melaram kot.. =).. sib baik jumpa barang itu.. =) nway TAHNIAH PIJA. hang dah jadi mama dah..jgn dok kalut2...!!

Love,


2 comments:

  1. kein.. nnt tny lah ur fwen Pija tu experience dia bersalin kt Hosp.Putrajaya tu.. nit tingin nak tau.. from the start camne dia gi hospital.. gi mana dulu.. pastu kene gi mana.. kene check apa.. masuk ward camne.. pastu kt delivery/labor room camne.. ehh, leh bawak laptop or camera x dlm labor room? heheh.. mcm2 laa.. leh tolong tnykan tak?? pastu tulis 1 entry pasal tu ekk.. nak tau sgtttttt... hehehe.. thx dear! :)

    ReplyDelete
  2. tapi saya takut jarum...
    hehehe

    ReplyDelete