Thursday, August 18, 2011

Resipi Tradisi Kek Marble Bonda


Bahan2 :
185gm Marjerin
185gm Tepung naik sendiri - kein guna blue key/ MFM
185 gm Gula kastor
4-5bj Telur
1sdt essen vanilla
1sdt ovellate

Cara2:
Pukul marjerin + gula kastor smpai kembang
Masukkn telur + essen vanilla + ovellate
Akhir skali masuk tepung!

Bahagi adunan ikut suka nk warna ape,
Kein slalu bahagi 4 mangkuk utk warna hijau, ceklat, merah n kuning
Utk pewarna ikut suka nk pekat camne
Utk coklat kein guna choc.emulco!

Dh settle, selang selikan adunan tadi..
Then bakar dlm 180drjh celciusSss utk dlm 45min!
Tips: jgn bukak oven utk 30min awal bila dh masuk kek, nnt kek akan bantat! Tips dr chef wan :)

So selamat mencuba :)

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

No comments:

Post a Comment